Over ons

Iedere aflevering van Hoogtij in de Lage Landen wordt gemaakt door twee presentatoren; Bjorn en Gilian. Zoals de ondertitel van deze website en podcast aangeeft is het een podcast gemaakt door een maneblusser en een stoepenschieter. Laten we ons daarom even voorstellen.

De presentatoren van Hoogtij in de Lage Landen
De stoepenschieter en de maneblusser

Bjorn (de maneblusser)

Bjorn woont in Mechelen, België.  De bijnaam van de Mechelaars is Maneblussers, een naam die ze hebben gekregen omdat ze in de 17de eeuw de maan wilden blussen.  Tja, er gebeuren nog wel meer rare dingen in Mechelen.   In tegenstelling tot de Nederlander hier beneden, ben ik een geboren en getogen Maneblusser.  Tijdens het werk kom je me al eens tegen in Antwerpen en dat op alle mogelijke uren in een etmaal.  Maar mijn vrije tijd besteed ik in Mechelen.  Ik doe aan geocachen, zaalvoetbal en probeer zo veel mogelijk quality time door te brengen met vrienden en het gezin.  Het lijkt wel alsof ik nooit uit Mechelen kom, maar niet bevreesd, mijn referentiekader is groter dan dat 🙂

Gilian (de stoepenschieter)

Gilian woont in Terneuzen in Nederland. De bijnaam van de Terneuzenaren is stoepenschieters, een bijnaam die ze delen met de Rotterdammers en de inwoners van Groningen. De naam zal ongetwijfeld uit een periode komen dat er nog geen riolering aangelegd was (voor de duidelijkheid, dat is best al even geleden).

Ik heb niet altijd in Terneuzen gewoond, eigenlijk ben ik een geboren en getogen erpelkapper (uit Axel). Voor mijn studie en werk heb in regio Utrecht, Amsterdam, Tilburg en Maastricht gewoond. Ik heb dus wel iets van Nederland gezien en ik vertegenwoordig Nedeland daarom in deze podcast.